Hobi Olarak Yağlı Boya Dersi ve Sergisi
Hobi Sanata Gonul Verenler
….Dilerseniz, resmin ne olduğundan değil de, ne olmadığından giderek yolumuza devam edelim. Resim: Gördüklerimizin veya hayal ettiklerimizin bir kopyasını oluşturmak değildir. Çoğu kez varlıkları resimlerde kullandığımız doğrudur. Buradaki “KULLANMAK” sözcüğünün, “argo” anlamı amacımızı anlatmaya daha çok katkı sağlayacak. Evet, doğadan resme aktarılan varlıklar (güzellik adına) ressam tarafından kullanılmakta, harcanmaktadırlar. Çünkü onlar amaç değil, ressam için araçtır. Gerçek amaç ressamın eseri ile vermek istediği mesajlardır…
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi nin Düzenlediği Sergiye Çok Çukurovalı Dostlarımız Katıldı
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde Düzenlediğimiz Sergi 9 Gün Açık Kaldı
Bu Sergimizde Çekilen Fotoğraflardan Bir Sunu
Topluluk Fotoğrafları
Topluluk Fotoğrafları
Topluluk Fotoğrafları
Topluluk Fotoğrafları
Fotoğraf Çekiminin Püf Noktaları
Fotoğraf Çekiminin Püf Noktaları
Fotoğraf Çekiminin Püf Noktaları
Fotoğraf Çekiminin Püf Noktaları
Özel Yetenek Sınavları
Özel Yetenek Sınavları
Özel Yetenek Sınavları
Özel Yetenek Sınavları
Eğlenceli Resim Sergileri
Eğlenceli Resim Sergileri
Eğlenceli Resim Sergileri
Eğlenceli Resim Sergileri
Yağlı Boya Kursları,
Yağlı Boya Kurslarımız birebir veya gruplar halinde verilmektedir. Klasik yağlı boya tekniklerinin yanı sıra sanat akımlarının bize kazandırdığı boya sürüşleri, modern ve soyut tekniklerle de dersler zenginleştirmiştir.
Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur. Hafta içi gruplar 01 Ekim – 30 Mayıs arasında, hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler. Ayrıca şu an yapım aşamasında olan satış sayfamızda da resimlerinizin satışı sizin adınıza yapılacaktır.
Fotoğrafçılık Kursları,
Anadolu Güzel Sanatlar Kursu’muzda fotoğraf dersleri birebir özel ders olarak veya talebe göre gruplara verilebilmektedir. Temel dersler 10 saat olup sonrasında isteğe bağlı olarak daha profesyonel anlamda çekim yapabilmek için derslere devam edilebilir. Fotoğrafı photoshop ile pekiştirmek isteyen arkadaşlar kursumuzda photoshop dersleri alabilirler. Dileyen arkadaşlar sezon içerisinde yapılan doğa yürüyüşlerine katılarak hem şehrin havasından uzaklaşıp temiz hava alır hem de güzel kareler elde edebilirler. Yapılan çekimler sonucunda elde edilen fotoğraflardan bazıları yılsonu sergisinde sergilenerek beğeniye sunulur.
Kurs sonunda öğrencilerimize “Başarı Belgesi” verilir.
Fotoğraf çekmeyi ister bir hobi, ister profesyonel anlamda meslek olarak düşünenler için fotoğrafçılık kursları ve birçok temel bilgi burada! Fotoğraf çekmek insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir. Göz görmek istediğini, objektif çerçevesinin içine yerleştirilir, duygu ve düşüncelerini katar deklanşöre basar. Fotoğraf ilim ve sanat arasında bir aracıdır. İlimin isteğini, ilime artistik bir yönden verebilir. Fotoğraf ile hayal gücümüzün anlatamadığı durumları ve doğanın birçok değişik anlarını göz önüne serebiliriz. Sizler de yeni bir fotoğraf makinesi aldıysanız ya da almayı düşünüyorsanız; fotoğrafçılık derslerimizle daha iyi fotoğraflar çekmenin inceliklerini öğrenmek isterseniz kurslarımıza katılarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Kurs verdiğimiz öğrencilerimiz, Dijital makinesini bizimle seçti, fotoğrafçılığın temellerini bizimle öğrendi, uyguladı, geziler yaptı. Dönem sonu sergileri ile eğitimlerini tamamladılar. “Size Özel Fotoğraf Eğitimi” veren Anadolu Güzel Sanatlar Merkezinde, dilerseniz bire bir özel ders alabilir, ya da 4 kişilik özel gruplardan oluşan atölyelere katılabilirsiniz. Özel eğitimler sayesinde, sizinle daha fazla ilgileniyor ve konuları daha iyi anlamanızı sağlıyoruz.
Ebru Sanat Kursları,
Ebru kurslarımız birebir özel ders olarak veya gruplara verilmektedir. Saat ve gün sizinle birlikte kararlaştırılabilir. 1. Kur toplamda 16 saattir. Ebru malzemeleri kursa ait olarak veya öğrencinin kendisine ait olarak iki türlü fiyatlandırmaktayız. Dileyen öğrenciler 2. Kura devam ederek daha profesyonel anlamda ebru derslerine devam edebilirler. 1. Kur sonunda öğrencilere “başarı belgesi” verilmektedir.
Akşam veya hafta sonu da ders alabilirsiniz. 2 aylık kurlarla, talebe göre haftada bir veya daha fazla gün, 2’şer saatlik derslerle verilmektedir. Boya ve kâğıt malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Dileyen arkadaşlar temel derslerin bitiminden sonra ebru üzerine resim, minyatür, tezhip-hat dersleri ile güzel çalışmalara devam edebilirler.
Klasik ebrular; battal ebru, gelgit ebru, hafif ebru, şal ebru, bülbülyuvası, taraklı ebru, kumlu ebru, hatip ebrusu, çiçekli ebru, akkase ebru olarak ebru çeşitleri ve ebru üstü desen modellemeleri vb. Gibi dersler yapılmaktadır.
Atölyemize; yapılan çalışmalarımızı görmeye tüm ebru dostlarımızı bekliyoruz.
Hafta içi ve hafta sonu 10 kişilik gruplarla çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımızda ebru hakkındaki tüm tecrübelerimiz aktarılmaktadır. En az 3 ay süren çalışmalarımız sonunda tüm ebru teknikleri uygulamalı olarak yapılır. İleri düzey çalışmalarını sürdüren birçok ebru dosalarımızda vardır
Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır.
Kursumuzda: deneyimli hocalar ve yaz dönemlerinde üniversiteden okuyan öğrencilerimizin stajyer öğrencileri katılmaktadır.
SORU 1 – Hobi yağlı boya kursu almak istiyorum. Belli bir kayıt tarihiniz var mı?
CEVAP 1- Hobi yağlı boya resim kurslarımıza yılın 12 ayı boyunca kayıt yaptırabilirsiniz. En az 1 aylık kayıt yaptırıp, dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.
SORU 2- Hobi yağlı boya kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır çizim seviyesi ile de başlayabilir miyim?
CEVAP 2 – Hobi yağlı boya kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapınız olması gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.
SORU 3 – Hobi yağlı boya resim kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğimin olup olmadığını bilmiyorum. Yine de hobi yağlıboya kurslarında başarı gösterebilir miyim?
CEVAP 3 – Hobi yağlı boya kursları, heykel, ebru, fotoğraf kursları, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrardır. Gerisini bize bırakın. Sloganımız şu cümledir; “Sıfır Çizimle Gel, Süper Çizimle Git”
SORU 4 – Hobi yağlı boya resim kursları ne kadar sürüyor?
CEVAP 4 – Hobi yağlı boya resim kurslarında, kursiyerler istediği kadar derslere devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Dileyen arkadaşlarımız 12-13 yıl devam ederler. Hobi yağlıboya resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.
SORU 5 – Hobi yağlı boya derslerinin gün ve saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 5 – Hobi yağlı boya resim kurslarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.
1. Grup – Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
2. Grup – Salı günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.
Her iki hobi yağlı boya grubumuzda 8-10 kişiliktir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Hafta sonu grubumuz 12 ay boyunca faal bir gruptur. Salı grubumuz ise 01 Eylül – 30 Mayıs tarihleri arasında faaliyet gösterir.
SORU 6 – Hobi yağlı boya resim kurslarında ilk ders neler yapılır?
CEVAP 6 – Hobi yağlıboya resim kurslarında ilk dersimiz için, resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerimizle birlikte 5-10 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya karar verilir. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene göstererek fikrini alabilir. Kursiyer, malzemelerini ve resmin çıktısını alarak takip eden ilk ders gününde öğretmeni ile birlikte çalışmasına başlar. Kursiyerlerin hiçbir çizim altyapısı olmasa da derslere katılabilirler.
SORU 7 – Cumartesi ve Salı günleri dışında da hobi yağlı boya kursları olabilir mi?
CEVAP 7 – Hafta içi hobi gruplarımız taleple birlikte şekillenir. 5-6 Kişi olunca hafta içi farklı gün ve saatlerde yeni gruplarda açılabilir. Gün ve saat taleplerle birlikte şekillenir.
SORU 8 – Hobi yağlı boya kursları özel ders şeklinde de alınabilir mi?
CEVAP 8 – Hobi yağlı boya kursları isteğe bağlı olarak özel ders şeklinde de alınabilir. Gün ve saat öğretmene, kursiyere ve kursun ders düzenine göre ayarlanabilir.
SORU 9 – Hobi yağlı boya kurslarında yaptığımız resimleri sergileme olanağımız olacak mı? Bu sergilerde, yaptığımız çalışmalarımızın satışını yapabilir miyiz?
CEVAP 9 – Her yıl mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında çeşitli sanat galerilerinde resim sergilerimizi yaparız. Her bir kursiyer arkadaşımızın çalışmalarından uygun sayıda resim seçilip sergilenir. Dileyenler bu sergilerimizde tablolarının satışını yapabilirler.
SORU 10– Hobi yağlı boya derslerinde hangi malzemeler kullanacağız?
CEVAP10 – Yağlı boya resim dersleri için gerekli olan malzeme listesi
1- Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)
2- Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)
3- 1 Adet küçük boyacı fırçası
4- Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin
5- 2 Küçük ıspatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu
6- Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)
7- HB Kalem – silgi
8- Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)
9- 50 cm’lik plastik cetvel
10- Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe
11- Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu
12- İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük
RisusArt Market Açıldı İnceleyiniz
Gurur Tablomuzu İnceleyiniz
Hangi Kursa Gelebiliriz İnceleyiniz
Sanat Sergilerimiz İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Eğlence ve Etkinlikler İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Market Açıldı Görmek İçin
Karakalem
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital
İletişim Bilgileri:
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
Üniversiteye Hazırlık Çizim Kursları
Hobi Sanat Kişisel Gelişim Kurslarımız!
Fotoğrafçılık Kursları

Yetişkinler İçin

Çocuklar İçin

Liseliler İçin

Fakültelerinde Okuyan İçin
Hobi Atölyeleri, Hobi Dersheneleri, Hobi Eğitimleri, Hobi Evleri, Hobi Merkezleri, Hobi Okulları Sanat Eğitimleri Dershaneleri, Hobi Okulu Sanat Merkezleri, Hobi Olarak Yağlı Boya Dersleri ve Sergiler, Hobi Olarak Yağlı Boya Dersleri ve Sergilerimizi Gezdinİz mi?







