Anadolu Sanat Yağlı Boya Sergi Salonları ve Galerileri

Thumbnail image

Çocuklar İçin Özel Eğitici Kurslar

Ürettiğimiz renklerden yola çıkarak gereksindiğimiz her rengi karışımlarla elde edebiliriz. Her seçeneği uygulamanızı öneririz; paletteki her sarıyla, kırmızıyla, maviyle, yeşille ve toprak rengiyle karışım yapmayı denemelisiniz: İlk önce iki rengi karıştırmalı, daha sonra her karışımı çeşitlendirmek için üçüncü bir renkten biraz ekleyerek sonuca bakmalısınız. İnceltici: Yağlıboya incelticisi boyaya eklendiğinde onun yoğunluğunu azaltır.

Kullanılan incelticiler bezir yağı, haşhaş yağı ve terebentin esansıdır. Yağlıboyayı inceltmek için ideal karışım %50 oranında yağ ve esanstan oluşur. Yağ oranı azaltılmış ilk boya lekesi: Kullanılmamış tuval üzerine yapılan ilk yağlıboya lekesi yağ oranı azaltılmış yani inceltilmiş olmalıdır.
Islak zemin üzerinde ıslak uygulama: Hâlâ ıslak olan birinci katman üzerine ikinci bir renk katmanı uyguladığımız zaman, yumuşak boyayı yumuşak zemin üzerine uygulamış oluyoruz.
Kuru zemin üzerinde ıslak uygulama: Kurumuş ilk katmanın üzerine ikinci renk katmanı uyguladığımız zaman yumuşak boyayı kuru zemin üzerinde çalışmaktayız
Saydam: Çok inceltilmiş yağlıboya çok saydam görünür. Onun altından tuvalin dokusunu veya daha önceden kurumuş olan yağlıboya renklerinin katmanlarını ayırt edebiliriz.
Mat: Boyayı yoğun olarak kullandığımız zaman, yağlıboya çok mattır yani örtücüdür. Bu, alttaki yumuşak ya da kuru olan boya katmanlarını macun biçimindeki bu boyayla tamamen örtebileceğimizi gösterir.

Ton:

Herhangi bir renkten daha açık bir değer elde edilebilir; yani bir renk tonunu, boyayı inceltip saydam yaparak ya da beyaz ekleyip matlaştırarak elde etmek mümkündür.
Ton dizisi: Saydam veya mat olarak bir rengin ton değerlerini düzenleyerek bir ton dizisi oluşturmak mümkündür.

Dizi:

İki rengin karışımından düzenli bir şekilde art arda gelen renk dizileri oluşturabiliriz.
Bir rengin açılması: Bir ton dizisinden yola çıkıp, renkleri beyazla karıştırarak saydam veya mat renk açılımları gerçekleştirebiliriz. Ton atlamaları olmadan bütün değerleri çalışmak bizim için yeterli olacaktır.

Birincil ya da temel renkler:

Üç rengin karışımından, gerektiğinde beyaz ekleyerek geri kalan diğer renkler yaratılabilir. Teorik olarak sarı, macenta ve siyan, yağlıboyada limon sarısına, garans karminine ve siyan mavisine karşılık verir. İkincil renkler: Aynı miktarda iki birincil renk karıştırıldığında ortaya

Thumbnail imagedana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi Salonları

Thumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi Salonları

Thumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi Salonları

Thumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageAdana da Resim Sergi Salonları

Thumbnail imageÇukurova da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageÇukurova da Resim Sergi SalonlarıThumbnail imageÇukurova da Resim Sergi Salonları

  • HOBİ YAĞLI BOYA KURSLARI HAKKINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

    SORU 1 – Hobi yağlı boya kursu almak istiyorum. Belli bir kayıt tarihiniz var mı?

    CEVAP 1- Hobi yağlı boya resim kurslarımıza yılın 12 ayı boyunca kayıt yaptırabilirsiniz. En az 1 aylık kayıt yaptırıp, dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.

  • SORU 2- Hobi yağlı boya kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır çizim seviyesi ile de başlayabilir miyim?

    CEVAP 2 – Hobi yağlı boya kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapınız olması gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.

    SORU 3 – Hobi yağlı boya resim kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğimin olup olmadığını bilmiyorum. Yine de hobi yağlıboya kurslarında başarı gösterebilir miyim?

    CEVAP 3 – Hobi yağlı boya kursları, heykel, ebru, fotoğraf kursları, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrardır. Gerisini bize bırakın. Sloganımız şu cümledir; “Sıfır Çizimle Gel, Süper Çizimle Git”

    SORU 4 – Hobi yağlı boya resim kursları ne kadar sürüyor?

    CEVAP 4 – Hobi yağlı boya resim kurslarında, kursiyerler istediği kadar derslere devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Dileyen arkadaşlarımız 12-13 yıl devam ederler. Hobi yağlıboya resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.

    SORU 5 – Hobi yağlı boya derslerinin gün ve saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

    CEVAP 5 – Hobi yağlı boya resim kurslarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.

    1.      Grup – Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
    2.     
    Grup – Salı günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.

    Her iki hobi yağlı boya grubumuzda 8-10 kişiliktir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Hafta sonu grubumuz 12 ay boyunca faal bir gruptur. Salı grubumuz ise 01 Eylül – 30 Mayıs tarihleri arasında faaliyet gösterir.

  • SORU 6 – Hobi yağlı boya resim kurslarında ilk ders neler yapılır?

    CEVAP 6Hobi yağlıboya resim kurslarında ilk dersimiz için, resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerimizle birlikte 5-10 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya karar verilir. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene göstererek fikrini alabilir. Kursiyer, malzemelerini ve resmin çıktısını alarak takip eden ilk ders gününde öğretmeni ile birlikte çalışmasına başlar. Kursiyerlerin hiçbir çizim altyapısı olmasa da derslere katılabilirler.

    SORU 7 – Cumartesi ve Salı günleri dışında da hobi yağlı boya kursları olabilir mi?

    CEVAP 7 – Hafta içi hobi gruplarımız taleple birlikte şekillenir. 5-6 Kişi olunca hafta içi farklı gün ve saatlerde yeni gruplarda açılabilir. Gün ve saat taleplerle birlikte şekillenir.

    SORU 8 Hobi yağlı boya kursları özel ders şeklinde de alınabilir mi?

    CEVAP 8 – Hobi yağlı boya kursları isteğe bağlı olarak özel ders şeklinde de alınabilir. Gün ve saat öğretmene, kursiyere ve kursun ders düzenine göre ayarlanabilir.

    SORU 9 – Hobi yağlı boya kurslarında yaptığımız resimleri sergileme olanağımız olacak mı? Bu sergilerde, yaptığımız çalışmalarımızın satışını yapabilir miyiz?

    CEVAP 9 – Her yıl mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında çeşitli sanat galerilerinde resim sergilerimizi yaparız. Her bir kursiyer arkadaşımızın çalışmalarından uygun sayıda resim seçilip sergilenir. Dileyenler bu sergilerimizde tablolarının satışını yapabilirler.

    SORU 10– Hobi yağlı boya derslerinde hangi malzemeler kullanacağız?

    CEVAP10 – Yağlı boya resim dersleri için gerekli olan malzeme listesi

    1-      Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)

    2-      Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)

    3-      1 Adet küçük boyacı fırçası

    4-      Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin

    5-      2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu

    6-      Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)

    7-      HB Kalem – silgi

    8-      Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)

    9-      50 cm’lik plastik cetvel

    10-  Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe

    11-  Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu

    12-  İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük

VideoDerslerVideo Dersi İzle

KarakalemBoyamaKarakalemKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyaYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

Üniversiteye Hazırlık Çizim Kursları

Üniversiteye Hazırlık Çizim Kursları

Güzel Sanatlara Hazırlık Kurslarımızla 1989 da Beri Sizlerleyiz

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Hobi Sanat Kişisel Gelişim Kurslarımız!

Hobi Sanat Kişisel Gelişim Kurslarımız!

Kendinize Lütfen Zamana Ayırın Hayat Biraz Güzelleşsin

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Fotoğrafçılık Kursları

Fotoğrafçılık Kursları

Fotoğraf çekmek pek çok insanın sevdiği bir şey olmasına karşın ama pratikte zaman ayrılmayan bir şey.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..


Hobi Kursları
Yetişkinler İçin

Yetişkinler İçin

13 ve üzeri her yaş grubu bireylere hitap eden hobi yağlıboya kurslarımız devam etmektedir. Hobi resim kurslarımıza 12 ay boyunca, istenilen tarihte başlanabilmektedir.  Yağlıboya kurslarına sıfır çizimle başlanabilir. İstek ve istikrarla çok güzel yağlıboya tablolar yapılabilmektedir.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Çocuklara Yönelik Kurslar
Çocuklar İçin

Çocuklar İçin

Çocuklara Yönelik Yağlı Boya Kurslarımız Devam Etmektedir. Yaz Uygulaması Ve Kış Uygulamaları Şeklindedir.  Kış Ayında Eylülde Başlayıp Mayısta Biten ve Haziranda Başlayıp Eylül de Biten Farlı İki Grubumuz Vardır

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Güzel Sanatlara Hazırlık Kurslarımız
Liseliler İçin

Liseliler İçin

Güzel Sanatlar Fakültesine Hazırlanan Öğrencilerimizde Öğrenmek istediği Taktirde Yağlı Boya Atölyelerinde Yağlı Boya Tekniğini Öğrenebilmektedir. Öğrencilerimiz Kendi Grubunu İhmal Etmeyecek Şekilde Öğrenmektedirler

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Üniversitelerde Okuyanlar İçin
Fakültelerinde Okuyan İçin

Fakültelerinde Okuyan İçin

Güzel Sanatlar Fakültelerinde Okuyan Öğrenciler İçin Takviye Kursları Vermekteyiz. İsteyenler Okul Bittikten Sonra Yaz Dönemleri de Yada Kış Döneminde Derslerimize Katılabilmektedir.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

 

Bilgisayar Fotoğraf Lensleri, En Başarılı Fotoğraf Lensleri, En Güzel Fotoğraf Lensleri, En Hit Fotoğraf Lensleri, En İyi Fotoğraf Lensleri, En Kaliteli Fotoğraf Lensleri, En Son Fotoğraf Lensleri