Yağlı Boya Çizim Teknik Görseller
Universiteye Hazirlik Guzel Sanatlar Egitim Kurslari
Binlerce yıldır varlığını sürdüren insan, hayvanlara göre daha savunmasızdır, buna rağmen avcılık yeteneğiyle zekâsını birleştirerek doğayla mücadele etmiştir. Yaşama, yeme ve giyinme gereksinimlerini karşılayabilmek amacıyla avlanmıştır. Yiyecekleri parçalamak için taş kullanmayı akıl etmiştir. Keskin taşı ve kemikleri biçimlendirerek av aletleri yapmıştır. Bu aletlerden kendini savunurken de yararlanmıştır. Açık arazi savunma güçlüğü yarattığı için mağaraları barınma ve korunma amacıyla kullanmıştır.
Mağaralarda yaşamını sürdüren tarih öncesi insan; avladığı hayvanın etini yemiş, postundan giysi, kemiğinden savunma aletleri yapmıştır. Hayvanların gücünden ve doğadaki var oluşlarından etkilenen insan, bu hayvanların resimlerini yaşadıkları mekânlara yaparak onlara kutsal bir misyon yüklemiştir. Bu sayede avda daha başarılı olacağına inanmıştır.
ÖZEL OLARAK TEKNİK ÇİZİM KURSLARI
-Üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisli, makine mühendisliği vb. ilgili alanlarda öğrenci veya mezun olanlara yönelik,
-Kişisel olarak teknik çizimlerini geliştirmek isteyenlere yönelik,
-Yurt dışında ilgili üniversitelere başvuru yapmak isteyenlere yönelik teknik çizim dersleri.
-Özellikle iç mimarlık bölümü okumak isteyenlere yönelik özel teknik çizim dersleri.
Teknik Resim Nedir? İmal ya da inşa edilecek bir makine, bina, konstrüksiyon ya da herhangi bir ürünün, üretim aşamalarında yol göstermek üzere kullanılacak olan, belli kurallara sadık kalınarak çizilmiş resmine teknik resim denir. Teknik resim evrenseldir. Standartlara uygun çizilmiş teknik resimler dünyanın herhangi bir yerinde okunabilir.
Teknik Resim Hangi Amaçlar İçin Çizilir? Teknik resim tanımda da belirtildiği gibi, imalatın, inşaatın olduğu her alanda üretimin ilk basamağıdır. Makine, borulama, inşaat, elektrik – elektronik, mobilya, otomotiv ve daha birçok sektörde teknik resim kullanılır. Ayrıca Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyanların da öğrenmesi gerekir.
Özel teknik derslerine daha çok üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisli, makine mühendisliği vb. ilgili alanlarda okuyanlar veya okumak isteyenler katılırlar. Bununla birlikte ilgili iş alanlarında çalışmakta olan veya çalışmak isteyen kursiyerlerimizde özel teknik çizim dersleri alabilmektedirler.
Özel teknik çizim derslerinde kursiyerler temel çizim derslerinden sonra teknik çizim dersleri alırlar. Teknik çizim derslerinde Plandan perspektif indirme, tek-çift ve üç kaçış noktalı perspektif, iç ve dış mekân çizimleri, boya teknikleri ile mekân çizimleri vb. teknikleri öğrenirler.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde diğer faaliyetlerimiz yanında tamamen teknik çizim ağırlıklı kurslarımızda devam etmektedir. Teknik çizim dersleri birebir veya gruplar halinde yapılmaktadır. Ders gün ve saatleri hem kursiyere hem de öğretmene uygun gün ve saatlere göre ayarlanabilmektedir. Bu derslerimizde özel yetenek gruplarının teknik derslerinden daha ayrıntılı olarak teknikler öğretilmektedir.
Karakalem Dersleri İçin Gerekli Araç-Gereçler;
1) 50X70 cm Resim Kâğıdı
2) 50 cm’lik Plastik Cetvel
3) 50X70 Ebadında Duralit
4) Maket Bıçağı- – Kâğıt Kıskacı
5) Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
6) HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
7) 50×70 Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka proje çantası)
8) A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
9) Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)
10) Marker Boya Kalemleri
11) Kuru-Sulu Boya Takımları
12) T Cetveli
13) Gönyeli Cetveller
14) Pergel
-
HOBİ YAĞLI BOYA KURSLARI HAKKINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR
SORU 1 – Hobi yağlı boya kursu almak istiyorum. Belli bir kayıt tarihiniz var mı?
CEVAP 1- Hobi yağlı boya resim kurslarımıza yılın 12 ayı boyunca kayıt yaptırabilirsiniz. En az 1 aylık kayıt yaptırıp, dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.
-
SORU 2- Hobi yağlı boya kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır çizim seviyesi ile de başlayabilir miyim?
CEVAP 2 – Hobi yağlı boya kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapınız olması gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.
SORU 3 – Hobi yağlı boya resim kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğimin olup olmadığını bilmiyorum. Yine de hobi yağlıboya kurslarında başarı gösterebilir miyim?
CEVAP 3 – Hobi yağlı boya kursları, heykel, ebru, fotoğraf kursları, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrardır. Gerisini bize bırakın. Sloganımız şu cümledir; “Sıfır Çizimle Gel, Süper Çizimle Git”
SORU 4 – Hobi yağlı boya resim kursları ne kadar sürüyor?
CEVAP 4 – Hobi yağlı boya resim kurslarında, kursiyerler istediği kadar derslere devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Dileyen arkadaşlarımız 12-13 yıl devam ederler. Hobi yağlıboya resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.
SORU 5 – Hobi yağlı boya derslerinin gün ve saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 5 – Hobi yağlı boya resim kurslarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.
1. Grup – Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
2. Grup – Salı günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.Her iki hobi yağlı boya grubumuzda 8-10 kişiliktir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Hafta sonu grubumuz 12 ay boyunca faal bir gruptur. Salı grubumuz ise 01 Eylül – 30 Mayıs tarihleri arasında faaliyet gösterir.
-
SORU 6 – Hobi yağlı boya resim kurslarında ilk ders neler yapılır?
CEVAP 6 – Hobi yağlıboya resim kurslarında ilk dersimiz için, resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerimizle birlikte 5-10 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya karar verilir. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene göstererek fikrini alabilir. Kursiyer, malzemelerini ve resmin çıktısını alarak takip eden ilk ders gününde öğretmeni ile birlikte çalışmasına başlar. Kursiyerlerin hiçbir çizim altyapısı olmasa da derslere katılabilirler.
SORU 7 – Cumartesi ve Salı günleri dışında da hobi yağlı boya kursları olabilir mi?
CEVAP 7 – Hafta içi hobi gruplarımız taleple birlikte şekillenir. 5-6 Kişi olunca hafta içi farklı gün ve saatlerde yeni gruplarda açılabilir. Gün ve saat taleplerle birlikte şekillenir.
SORU 8 – Hobi yağlı boya kursları özel ders şeklinde de alınabilir mi?
CEVAP 8 – Hobi yağlı boya kursları isteğe bağlı olarak özel ders şeklinde de alınabilir. Gün ve saat öğretmene, kursiyere ve kursun ders düzenine göre ayarlanabilir.
SORU 9 – Hobi yağlı boya kurslarında yaptığımız resimleri sergileme olanağımız olacak mı? Bu sergilerde, yaptığımız çalışmalarımızın satışını yapabilir miyiz?
CEVAP 9 – Her yıl mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında çeşitli sanat galerilerinde resim sergilerimizi yaparız. Her bir kursiyer arkadaşımızın çalışmalarından uygun sayıda resim seçilip sergilenir. Dileyenler bu sergilerimizde tablolarının satışını yapabilirler.
SORU 10– Hobi yağlı boya derslerinde hangi malzemeler kullanacağız?
CEVAP10 – Yağlı boya resim dersleri için gerekli olan malzeme listesi
1- Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)
2- Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)
3- 1 Adet küçük boyacı fırçası
4- Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin
5- 2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu
6- Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)
7- HB Kalem – silgi
8- Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)
9- 50 cm’lik plastik cetvel
10- Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe
11- Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu
12- İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük
- RisusArt Market Açıldı İnceleyiniz
- Gurur Tablomuzu İnceleyiniz
- Hangi Kursa Gelebiliriz İnceleyiniz
- Sanat Sergilerimiz İnceleyiniz
- Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
- Eğlence ve Etkinlikler İçin Tıklayınız
- Anadolu Sanat Market Açıldı Görmek İçin
Video Dersi İzle
Karakalem
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital
İletişim Bilgileri:
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
Üniversiteye Hazırlık Çizim Kursları
Hobi Sanat Kişisel Gelişim Kurslarımız!
Fotoğrafçılık Kursları

Yetişkinler İçin

Çocuklar İçin

Liseliler İçin

Fakültelerinde Okuyan İçin
At Tabloları, Tablo Resimleri Tablolar, Tablo Yağlı Boya, Tablolar, Yağlı Boya At, Yağlı Boya At Tabloları, Yağlı Boya Tablo, Yağlı Boya Tablolar, Yağlı Boya Tabloları, Yağlı Boya Tablosu, Yağlı Boyalar, Yağlı Tablo, Yağlı Tablolar









